БАРБЕКЮ

 Весна – час першого відпочинку на природі. Обожнюю готувати коронну страву для відпочинку на свіжому повітрі. Надокучили стандартні рецепти приготування м’яса для барбекю та шашлику. Рекомендую новенький, перевірений мною, рецепт. Ну що приготувалися отримувати насолоду? Сподіваюся Вам вже веселіше.

Інгредієнти:

- М'ясо, або м’ясні реберця – 800 г

• Яблучне пюре (Можна використовувати пюре дитячого харчування, або натерти яблуко) – 80 г

• Кетчуп – 80 г

• Цукор коричневий – 3 ст.л.

• Лимон (вичавити сік) – 1/2 шт.

• Соєвий соус – 2-3 ст.л.

• Перець чорний (мелений) – 1/2 ч. л.

• Паприка солодка – 1/2 ч. л.

• Часник (сухий, в порошку) – ½ ч. л.

• Кориця (мелена) – 1/2 ч.л.

Приготування: змішати усі інгредієнти (крім м'яса, звичайно) в глибокій посуді.

Кладемо м'ясо в соус на 30 хв. І ставимо в холодне місце для маринування. Особисто я ввечері кладу на цілу ніч, аби приготована страва танула в роті.

Викладаємо м'ясо в соусі на решітку, або нанизуємо на шампури і печемо до готовності. Смакуватимуть також й овочі-гриль, политі цим соусом.      

 Якщо ви будете готувати м'ясо в духовці. Викладіть ребра на деко, накрийте фольгою і запікайте від однієї години до півтори при t 200 С. Якщо м'ясо виділить занадто багато соку, злийте його. Соусом змащуйте ребра кожні 20-30 хвилин. Через 40 хвилин фольгу зняти і запекти м'ясо до рум'яності.