Лідія Грабінська

Мода на японську кухню

Вона привезла в наше місто шматочок японської культури. Саме в суші-барах при ресторанах «Талісман» та «Грабінскі» ви завжди відчуєте затишок та гостинність в поєднанні з високим рівнем приготування страв японської кухні. Про власні заклади погодилась розповісти детальніше жінка, яка прославилась у Луцьку як хороший ресторатор, справжня господиня та успішна бізнес-леді, Грабінська Лідія Михайлійвна.

Лише Насолода: Як Вам прийшла ідея відкрити суші-ресторани?

Лідія Грабінська: Я, як ресторатор, цікавлюсь інноваціями, яких раніше не було у нашому місті. Мій вибір зупинився на японській кухні, адже людям хочеться отримувати від їжі користь та задоволення одночасно.

ЛН: Яку основну ціль Ви переслідували, коли відкривали заклади з японською кухнею?

ЛГ: В першу чергу я прагну задовільнити гастрономічні бажання наших гостей і також не буду приховувати, що стараюсь отримувати від цього як бізнес-леді матеріальну винагороду, що є невід’ємною частиною будь-якого бізнесу.

ЛН: Пригадайте реакцію лучан на появу першого довгоочікуваного суші-ресторану.

ЛГ: Спочатку я зробила невеличкий додаток до загального меню зі стравами японської кухні. Реакція гостей була однозначно позитивною. В обох моїх ресторанах відбувались вечірки в японському стилі. Відтак моя команда стала професійнішою і ми розробили концепцію окремого меню по східній кухні.

ЛН: Які емоції у вас виникають, коли чуєте слово «робота»?

ЛГ:Лише позитивні, тому що мені приносить задоволення моя робота, в якій я знайшла себе як жінка. Моя професія є також для мене хобі, в якому можна творити та вносити щось нове, приємно дивуючи інших.

ЛН: Зазначте, будь ласка, декілька особливостей суші-ресторану?

ЛГ: Я стараюсь створити в першу чергу затишок та відчуття комфорту для гостей. Кухня є важливим моментом, який також враховується. Відвідувачі мають змогу перенестись з буденного світу, який їх оточує, в приємний осередок з елементами східної культури.

ЛН: Як давно працюють Ваші заклади?

ЛГ: Ресторани працюють з 2005 року. З моменту відкриття вдосконалювались меню та майстерність наших шеф-поварів, і вже в 2006 році я відкрила суші-бари при ресторанах. Адже ресторан-пивоварня та суші-бар є досить гармонійним поєднанням.

ЛН: Чи можете Ви сказати, що в ресторана сформувалась постійна аудиторія відвідувачів?

ЛГ: Одразу скажу, що так. Є постійна аудиторія людей, які відвідують ресторани. Також я рада тому, що після нашого відкриття з’явилась конкуренція серед інших закладів, що надає нам ще більшого стимулу удосконалюватись.

ЛН: Був в Вашому житті заклад, який Вам дуже сподобався?

ЛГ: Для мене не існує еталонів ні в чому, адже в цьому світі нема нічого досконалого. Проте, я відвідую багато ресторанів. В мене є бажання відчути атмосферу, запам’ятати приємні моменти. Я звертаю увагу на ті деталі, що мене цікавлять в першу чергу як знавця своєї справи.

ЛН: Що можете розповісти про свій колектив?

ЛГ: Я б охарактеризувала працівників іншим словом, у мене не колектив, а команда. Мене тішить, що їм подобається проявляти творчий підхід, хоча японську кухню можна назвати чіткою та впорядкованою. Розвиток працівників помітно зростає в процесі роботи та навчання, ми дбаємо про свій професійний рівень, щоб наші гості були задоволені результатами невпинної праці.

ЛН: Про Моду… Як можете охарактеризувати моду на японську кухню?

ЛГ: Мода на японську кухню з кожним роком зростає. На сьогоднішній день помітним є факт, що популярність значно підвищилась і все більше людей цікавляться японською кухнею та споживають суші.

ЛН: Чи має «Грабінскі» й «Талісман» укозирну страву?

ЛГ: В ресторанах є власне нефільтроване свіжозварене пиво. Є два меню – східне та європейське з різноманітними смачними стравами. Кожен знайде для себе коронну страву.

ЛН: Загальновідомо, що япоську кухню можуть собі дозволити люди заможні чи середнього достатку. Чи можете Ви сказати те ж саме про Ваші заклади? Чим здивують нас ціни?

ЛГ: У нас демократичні та порівняно невисокі ціни. Я стараюсь не презентувати в меню занадто дорогі страви, щоб мої гості змогли дозволити собі японську кухню, адже відвідувачами ресторанів є люди різного фінансового статку.В закладах часто люблять відзначати різні свята: дні народження, весілля, корпративи тощо.

ЛН: Які Ваші подальші плани стосовно роботи Ваших закладів? Поділіться деякими секретами з читачами журналу позитиву «Лише Насолода».

ЛГ: В 2011 році я порадую своїх гостей оновленим суші-меню та іншими приємними сюрпризами.

ЛН: Ваші побажання читачам журналу.

ЛГ: Бажаю в році Кролика/ Кота всім своїм гостям і читачам журналу «Лише Насолода» приємних гастрономічних вражень! Запрошую всіх відвідати ресторани «Талісман» та «Грабінскі».

Спілкувалася: Юлія Гошко. Фотограф: Вадим Павлосюк

Опубліковано "Лише Насолода" № 6(10) січень-лютий 2011 р.

«Мої діти – це продовження моєї індивідуальності»

Вона чітко знає, чого хоче від життя, і береться за будь-яку справу твердо та рішуче. Не переносить повсякденної нудьги, умовності та віддає перевагу свободі дій. Ділова та водночас жіночна, навіть стиль її одягу це підкреслює.  В її домі завжди порядок, тепло та затишок. Свій рецепт успіху та благополуччя розповість успішна бізнеследі, підприємець та мама двох дітей — директор ресторанів «Грабінські» і «Талісман» Лідія Грабінська.

Досьє:

У бізнесі головне — вдала ідея та надійні партнери

Життєве кредо:

«Працюй,наче тобіне потрібні гроші.

Люби,немовтобі ніхто незробив боляче.

Танцюй,наче на тебе ніхто не дивиться.

Співай, ніби тебеніхтоне чує.

Живи, як ніби тивРаю».

У дитинстві мріяла бути актрисою.

Фах: економіст-маркетолог

Знак зодіаку: лев

Колір: червоний

Страва: суші

Напій: полуничний, апельсиновий фреш

Авто: «Тoyota»

Парфуми: «Chanel“Cocomadmuazel”»

Косметика: «Chanel»

Музика: класика, поп, естрада, шансон, танцювальна та інструментальна 

Фільми: «Віднесені вітром», «Анжеліка»

Актори: Вів'єн Лі, Кларк Гейбл, Бріджит Бордо, Тіматі Далтон, Софі Лорен

Книга: «Чаликушу. Пташка співоча»

Країна: Україна

Гумор: Гумор для людини — що аромат для троянди!

Позитив – це любов, а також все те, що викликає у нас посмішку.

Лише Насолода: Лідіє Михайлівно, повідайте про «кухню» ресторанного бізнес.

Лідія Грабінська:

1. Ефективність бізнесу – в його прибутковості, в іншому випадку – для чого він потрібен

2. Обов’язково потрібно вміти вчитися у всіх і всього

3. Вміння відпочивати: без відпочинку знижується працездатність, послаблюється бажання до креативності.

4. Творчість. Я завжди шукаю нові ідеї. В бізнесі, щоб залишитись першим, не можна зупинятись на досягнутому.

5. І, звичайно, найцінніше – це люди, з якими працюєш. Це мої партнери, гості, співробітники.

ЛН: Кому завдячуєте своїм успіхом?

ЛГ: Мамі.

ЛН:Побутує думка, що саме діти – це не лише найдорожче у світі, але й найбільший стимул працювати. Чи погоджуєтеся ви з цим твердженням?

ЛГ: Мої діти – це продовження моєї індивідуальності, моя гордість. Задля дітей я готова на багато чого, стараюсь вкласти в них всю свою душу. Які б цілі ми перед собою не ставили, все це — для благополуччя наших дітей. Я хотіла б бути прикладом для своїх дітей.

ЛН: Пані Лідо, ви — дуже працьовита людина. Діти пробачають вам надмірну зайнятість?

ЛГ: Так. Вони бачать мої старання та цінують їх, з розумінням ставляться до моєї роботи, гордяться, що я встигаю і створити затишок вдома, і навести лад на роботі.

ЛН: Ідеальний дім – це…

ЛГ: Сім’я, діти та гармонія.

ЛН: Як вам вдається бути успішною бізнеследі та чудовою матір’ю?

ЛГ: Я дуже вміло поєдную роботу з домашніми материнськими обов’язками.

ЛН: Рецепт успіху від Лідії Грабінські?

ЛГ: Повністю віддавати себе тій справі, яка стала змістом твого життя. Іноді думаю, чи не занадто я марнотратна стосовно себе (посміхається – авт.)?!

ЛН: Справжній смак життя …

ЛГ: У щасті та любові. Любити — благодать, бути коханим — щастя.

Спілкувалася: Олександра Глазунова. Фотограф: Вади Павлосюк, Макіяж: стиліст-візажист Лілія Степасюк (студія стилю та візажу «Парадіз»). Зачіска: майстер-перукар Інна Назаренко (салон краси «Beauty Zone»)

Опубліковано "Лише Насолода" № 2(12) квітень-травень 2011 р.

Cуші-бари при ресторанах «Grabinski», і «Талісман», садиба зеленого туризму «Сакура»

«Grabinski» м. Луцьк, просп. Грушевського, 26, тел.: (0332) 230511

«Талісман» м. Луцькю, просп. Соборності, 14а, тел.: (0332) 715273

«Сакура», с. Кульчин, вул. Гвардійська, 57, тел. Моб.: (066) 8787875