Шоколадний «Наполеон» з вишнею

Усі ми звикли до смаку класичного десерту «Наполеон», проте ніхто не забороняв експериментувати. Лише з читачами журналу «PeopleUA» кафе «Мавка» ділиться своїм унікальним рецептом цього тортика у рубриці «Меню».

Інгредієнти для коржів

Борошно − 400 г

Какао − 40 г

Сіль − 2 г

Вершкове масло − 200 г

Сметана − 200 г

Жовтки − 36 г (2 яйця)

Крем «Шоколадний дипломат»

Молоко − 500 г

Ванільний цукор − 10 г

Яйця − 110 г

Жовтки −36 г

Цукор − 200 г

Темний шоколад

Крохмаль кукурудзяний − 30 г

Молоко − 100 г

Темний шоколад − 150 г

Вишневе конфі:

Вишні без кісточок – 300 г

Цукор − 100 г

Крохмаль − 30 г

Коржі

Спосіб приготування коржів:

З’єднуємо всі сухі інгредієнти разом, натираємо на тертці заморожене масло і перетираємо в дрібну крихту. Додаємо в центр рідкі інгредієнти і швидко акуратно вимішуємо все до однорідної маси. Тісто розділити на 14 шматків, охолодити в холодильнику, розкачати до 20-22 см діаметром і випекти при температурі 180 градусів. Після випікання вирізати корж кільцем 20 см діаметром.

Спосіб приготування крему:

Закип’ятити молоко. Решту інгредієнтів добре перемішати вінчиком, крім шоколаду. Вилити гаряче молоко на цю суміш, об’єднати і на мінімальному вогні, постійно помішуючи, заварити до загустіння маси або до її кипіння. Далі зняти з вогню, додати шоколад і збити блендером або вінчиком, об’єднати все. Охолодити крем.

Збір «Наполеона»: Вишню заморожену чи свіжу без кісточок нагріти з цукром, ввести крохмаль, розведений у воді, і прокипʼятити конфі 2-3 хв. Коржі змащуємо 2-3 ст. л. крему, викладаємо вишню по кілька штук і повторюємо з наступними коржами теж. Наш «Наполеон» зверху і по боках змащуємо кремом та обсипаємо крихтами з коржів. Смачного!

Опубліковано: "People UA" #3(58) осінь-зима 2024