10 дієтичних салатів

Салат з броколі і яблук

Інгредієнти:

300 г броколі

200 г яблук

0,5 лимона

Оливкова олія,сіль, перець за смаком

Приготування

Відварюємо броколі. Тим часом нарізаємо яблука шматочками. Остуджуємо броколі, нарізаємо їх такими ж шматками, як і яблука. Змішуємо в салатниці яблука, броколі, додаємо 2-4 ст. л. оливкової олії, солимо і поливаємо соком лимона. 

 

Овочевий салат з гірчично-йогуртовою заправкою

Інгредієнти:

260 г листя салату

3 помідори

2 огірки

1 цибулина

0,5 пуч. кінзи

1 пуч. петрушки

4 ст. л. йогурту

2 зуб. часнику

1 ст. л. гірчиці

80 г твердого сиру

сіль, перець за смаком

Приготування

Помийте листя салату, зелень і овочі. Порвіть салат руками. Наріжте огірки, помідори і цибулю, зелень. Дрібно натріть твердий сир. Змішайте сир з йогуртом, гірчицею і пропущеним через прес часником. Додайте сіль і чорний мелений перець за смаком.

 

Салат з куркою і соєвим соусом

Інгредієнти:

1 помідор

1 огірок

200 г курячої грудки

1 ст. л. соєвого соусу

100 г листя салату

1 зуб. часнику

оливкова олія за смаком

сіль, перець за смаком

Приготування

Наріжте м’ясо невеликими шматочками. Замаринуйте його в соєвому соусі та часнику на 20 хвилин. Потім обсмажте в олії до золотистої скоринки. Порвіть листя салату, додайте нарізаний огірок і помідор. Заправте все олією, сіллю і перцем.

 

Салат з консервованим тунцем

Інгредієнти:

2 огірки

4 помідори

250 г консервованої квасолі

200 г консервованого тунця

1 синя цибулина

2 ст. л. лимонного соку

1 ст. л. оливкової олії

сіль, перець, італійські трави за смаком

Приготування

Наріжте огірки і помідори невеликими шматочками.Злийте рідину з консервованої квасолі. Згори викладіть огірки і помідори для овочевого салату з тунцем. Філе тунця поламайте звичайною виделкою і перенесіть в салатницю. Прикрасьте все кільцями синьої цибулі. Заправте салат олією, соком лимона, сіллю і спеціями.

 

Салат з курячою грудинкою і маслинами

Інгредієнти:

2 яблука

3-4 огірки

1 куряча грудинка

5-8 оливок

3 ст. л. нежирного йогурту

сіль, чорний перець за смаком

Приготування

Натріть яблука або наріжте їх невеликими шматочками. Також наріжте огірки. Відваріть курячу грудинку і довільно наріжте м’ясо. Розріжте оливки надвоє. Змішайте усі продукти. Заправте йогуртом, сіллю і меленим перцем.

 

Фітнес-салат з курячою грудинкою

Інгредієнти:

300 г курячої грудинки

1 огірок

1 помідор

1 болгарський перець

2-3 ст. л. консервованої кукурудзи

1 ст. л. йогурту

0,5 пуч. кропу

сіль, перець за смаком

Приготування

Наріжте огірки соломкою. Наріжте помідор і перець (також дрібними шматочками). Відваріть філе, порвіть на волокна або наріжте. Змішайте усі інгредієнти. Заправте дієтичний салат йогуртом, перцем і сіллю.

 

Салат з яблуком і капустою

Інгредієнти:

1 яблуко

0,5 голівки  капусти

100 г консервованої  кукурудзи

1 морква

1 ст. л. лимонного соку

сіль, перець за смаком

Приготування

Почистіть яблуко, виріжте серцевину і натріть або наріжте. Нашинкуйте капусту. Наріжте моркву. Змішайте з консервованою кукурудзою і яблуком. Заправте смачний легкий салат на вечерю перцем, сіллю і соком лимона.

 

Салат з кальмарами

Інгредієнти:

1 кг кальмарів

6 яєць

200 г консервованих ананасів

150 г консервованої кукурудзи

0,5 лимона

Приготування

Окремо відваріть кальмари і яйця. І перший, і другий продукт варто очистити і нарізати соломкою.Наріжте консервовані ананаси невеликими шматочками. Змішайте усі продукти та заправте лимонним соком.

 

Салат з кальмарами і сиром

Інгредієнти:

300 г кальмарів

2 помідори

200 г твердого сиру

1 зуб. часнику

йогурт за смаком

Приготування

Відваріть кальмари, почистіть, наріжте соломкою. Так само наріжте помідори. Пропустіть часник через прес. Крупно натріть сир. Змішайте все і заправте йогуртом.

 

Салат із сьомгою

Інгредієнти:

150 г листя салату

1 помідор

1 огірок

250 г філе сьомги

20 г діжонської гірчиці

20 г меду

20 г соєвого соусу

Оливкова олія, сіль, перець за смаком

Приготування

Порвіть  листя салату, наріжте огірок і помідор. Змішайте соєвий соус, гірчицю і мед. Якщо потрібно, додайте в суміш сіль. Наріжте філе сьомги шматочками. Обсмажте в невеликій кількості оливкової олії. Змішайте усі інгредієнти, заправте все медово-гірчичним соусом. Додайте перець.

Опубліковано: People UA № 3(49), весна 2020