
Салат з броколі і яблук
Інгредієнти:
300 г броколі
200 г яблук
0,5 лимона
Оливкова олія,сіль, перець за смаком
Приготування
Відварюємо броколі. Тим часом нарізаємо яблука шматочками. Остуджуємо броколі, нарізаємо їх такими ж шматками, як і яблука. Змішуємо в салатниці яблука, броколі, додаємо 2-4 ст. л. оливкової олії, солимо і поливаємо соком лимона.
Овочевий салат з гірчично-йогуртовою заправкою
Інгредієнти:
260 г листя салату
3 помідори
2 огірки
1 цибулина
0,5 пуч. кінзи
1 пуч. петрушки
4 ст. л. йогурту
2 зуб. часнику
1 ст. л. гірчиці
80 г твердого сиру
сіль, перець за смаком
Приготування
Помийте листя салату, зелень і овочі. Порвіть салат руками. Наріжте огірки, помідори і цибулю, зелень. Дрібно натріть твердий сир. Змішайте сир з йогуртом, гірчицею і пропущеним через прес часником. Додайте сіль і чорний мелений перець за смаком.
Салат з куркою і соєвим соусом
Інгредієнти:
1 помідор
1 огірок
200 г курячої грудки
1 ст. л. соєвого соусу
100 г листя салату
1 зуб. часнику
оливкова олія за смаком
сіль, перець за смаком
Приготування
Наріжте м’ясо невеликими шматочками. Замаринуйте його в соєвому соусі та часнику на 20 хвилин. Потім обсмажте в олії до золотистої скоринки. Порвіть листя салату, додайте нарізаний огірок і помідор. Заправте все олією, сіллю і перцем.
Салат з консервованим тунцем
Інгредієнти:
2 огірки
4 помідори
250 г консервованої квасолі
200 г консервованого тунця
1 синя цибулина
2 ст. л. лимонного соку
1 ст. л. оливкової олії
сіль, перець, італійські трави за смаком
Приготування
Наріжте огірки і помідори невеликими шматочками.Злийте рідину з консервованої квасолі. Згори викладіть огірки і помідори для овочевого салату з тунцем. Філе тунця поламайте звичайною виделкою і перенесіть в салатницю. Прикрасьте все кільцями синьої цибулі. Заправте салат олією, соком лимона, сіллю і спеціями.
Салат з курячою грудинкою і маслинами
Інгредієнти:
2 яблука
3-4 огірки
1 куряча грудинка
5-8 оливок
3 ст. л. нежирного йогурту
сіль, чорний перець за смаком
Приготування
Натріть яблука або наріжте їх невеликими шматочками. Також наріжте огірки. Відваріть курячу грудинку і довільно наріжте м’ясо. Розріжте оливки надвоє. Змішайте усі продукти. Заправте йогуртом, сіллю і меленим перцем.
Фітнес-салат з курячою грудинкою
Інгредієнти:
300 г курячої грудинки
1 огірок
1 помідор
1 болгарський перець
2-3 ст. л. консервованої кукурудзи
1 ст. л. йогурту
0,5 пуч. кропу
сіль, перець за смаком
Приготування
Наріжте огірки соломкою. Наріжте помідор і перець (також дрібними шматочками). Відваріть філе, порвіть на волокна або наріжте. Змішайте усі інгредієнти. Заправте дієтичний салат йогуртом, перцем і сіллю.
Салат з яблуком і капустою
Інгредієнти:
1 яблуко
0,5 голівки капусти
100 г консервованої кукурудзи
1 морква
1 ст. л. лимонного соку
сіль, перець за смаком
Приготування
Почистіть яблуко, виріжте серцевину і натріть або наріжте. Нашинкуйте капусту. Наріжте моркву. Змішайте з консервованою кукурудзою і яблуком. Заправте смачний легкий салат на вечерю перцем, сіллю і соком лимона.
Салат з кальмарами
Інгредієнти:
1 кг кальмарів
6 яєць
200 г консервованих ананасів
150 г консервованої кукурудзи
0,5 лимона
Приготування
Окремо відваріть кальмари і яйця. І перший, і другий продукт варто очистити і нарізати соломкою.Наріжте консервовані ананаси невеликими шматочками. Змішайте усі продукти та заправте лимонним соком.
Салат з кальмарами і сиром
Інгредієнти:
300 г кальмарів
2 помідори
200 г твердого сиру
1 зуб. часнику
йогурт за смаком
Приготування
Відваріть кальмари, почистіть, наріжте соломкою. Так само наріжте помідори. Пропустіть часник через прес. Крупно натріть сир. Змішайте все і заправте йогуртом.
Салат із сьомгою
Інгредієнти:
150 г листя салату
1 помідор
1 огірок
250 г філе сьомги
20 г діжонської гірчиці
20 г меду
20 г соєвого соусу
Оливкова олія, сіль, перець за смаком
Приготування
Порвіть листя салату, наріжте огірок і помідор. Змішайте соєвий соус, гірчицю і мед. Якщо потрібно, додайте в суміш сіль. Наріжте філе сьомги шматочками. Обсмажте в невеликій кількості оливкової олії. Змішайте усі інгредієнти, заправте все медово-гірчичним соусом. Додайте перець.
Опубліковано: People UA № 3(49), весна 2020