Антипасто з прошутто і сиром
Антипасто з прошутто і сиром

Українці пишаються своєю кухнею, намагаються зберегти кулінарні традиції та передають рецепти від покоління до покоління. Не меншу любов до їжі відчувають італійці. Їм вдалося вибороти перше місце у міжнародному списку найкращих кухонь світу. Магазин Є food рекомендує Вам рецепти італійських страв на сторінках журналу People UA.

ІНГРЕДІЄНТИ:

Листкове тісто

Оливкова олія

Сир горгондзола

Сир рікотта

Інжир

Прошутто (сушена шинка)

ПРИГОТУВАННЯ:

Покласти сири в глибоку миску, залити оливковою олією та розтерти. Викласти листкове тісто у форму для запікання та зробити декілька дірок за допомогою виделки. Зверху намастити суміш з сиру та олії та запікати при температурі 180º протягом 5-10 хвилин. Розрізати інжир навпіл і викласти на випічку з сиром шкіркою донизу. Тоді знову покласти страву у духову піч на 10 хвилин. Після випікання прикрасити страву нарізаними шматками прошутто, згорнувши їх у вигляді квітки.

Підготувала: Тетяна Маркопольська

Опубліковано: "People UA" #3(58) осінь-зима 2024