
Порційні тістечка «Анна Павлова» з вершковим сиром – це повітряний десерт із безе з ніжною хрусткою скоринкою і м'якою серединкою, яка нагадує зефір. Це справді королівський десерт – хрустка меренга додає текстури, вершковий крем – м’якості і ніжності, а свіжі ягоди та листочки м’яти роблять десерт ще смачнішим.
Інгредієнти:
Яєчні білки – 6 шт;
Цукрова пудра для меренги – 150 гр;
Крохмаль кукурудзяний – 4 ч.л;
Лимонний сік – 2 ч.л;
Сир вершковий Mascarpone – 200 гр;
Вершки 33% жирності – 100 гр;
Цукрова пудра з ваніллю – 120 гр;
Свіжі ягоди / фрукти – 400 гр;
Свіжа м’ята – для прикраси.
Приготування:
Насамперед робимо «балетні пачки». Аби безе вдалося, скористайтеся цими порадами. Білки повинні бути ідеально відокремлені від жовтків – якщо у масу потрапить хоч крапля жовтка, пишної піни не вийде. Збивати білки необхідно в ідеально сухому та знежиреному посуді.
Вливаємо білки кімнатної температури в місткість і збиваємо, поступово збільшуючи швидкість до максимальної. Після утворення пишної піни порційно додаємо цукрову пудру. Збивати білки необхідно досить довго, поки маса не стане блискучою та дуже пружною (стійкі піки). У готові білки додаємо кукурудзяний крохмаль і лимонний сік, акуратно перемішуємо лопаткою.
Застеляємо пергаментним папером. Білки перекладаємо в кондитерський мішок і викладаємо на пергаментний папір наші «балетні пачки». Якщо ж у вас немає кондитерського мішка, викладати білкову масу можна столовою ложкою або використовувати звичайний поліетиленовий пакет з відрізаним кінчиком. У центрі кожної «пачки» робимо поглиблення для крему. Викладають тістечка на досить великій відстані одне від одного, оскільки вони будуть збільшуватися в об’ємі.
Духовку розігріваємо до 100-120 градусів, відправляємо на 1-1,5 години наші тістечка пектися і зменшуємо температуру до 90-100 градусів. Після закінчення часу, відведеного для випікання, духовку вимикаємо, але тістечка не дістаємо, вони повинні охолонути в духовці.
Тепер готуємо крем. Охолоджені вершки, вершковий сир і цукрову пудру змішуємо в глибокій посудині та збиваємо міксером до густої, однорідної текстури крему.
І найпрекрасніше – збірка тістечок. Готові меренги густо наповнюємо вершковим кремом, зверху прикрашаємо свіжими ягодами або фруктами. «Анна Павлова» – це десерт однієї доби. Постарайтеся не давати йому довго стояти, особливо, якщо готуєте його з ягодами. Смачного!
Опубліковано "People UA", серпень 2021