
Інгредієнти:
250г масла
200г найкращого чорного шоколаду(вміст какао 70 %)
80 г какао порошку
65г борошна, просіяного
1 ч.л. розпушувача
300г цукру
4 великі домашні яйця
За бажанням: 70г подрібнених горішків;70г сушених вишень; цедра одного апельсина.
Приготування:
Розігрійте духовку до 180 С. Вистеліть 30-сантиметрову форму пергаментним папером. На водяній бані розтопіть масло та шоколад. Додайте вишні на горішки за бажанням, вимішайте. В окремій посудині змішайте разом какао порошок, борошно, розпушувач та цукор. Додайте це все до суміші шоколаду з маслом. Добре перемішайте все разом. Збийте яйця, додайте їх у тісто і вимішайте до шовковистої консистенції.
Вилийте тісто у форму для випікання й поставте в духовку на 25 хв. Брауні печеться не так, як торт. То ж перевіряти готовність зубочисткою не варто. Готовий брауні має бути пружним зверху, але трохи глевкими всередині. Дайте йому охолонути у формі, а тоді сміливо діліть десерт на порції і смакуйте!
Опубліковано "People UA by НАСОЛОDА" № 6(40), весна 2017