
Прийшов час відзначати новорічні свята в колі рідних та друзів. Столи наші наповнені різноманітними стравами, але об'єднуватиме їх одна страва, яку ми любимо ще з дитинства. Її готували наші бабусі, тоді – наші мами, а тепер – і ми, тому це не лише смак дитинства, а й сімейна традиція свого роду. Напевно, всі вже здогадались про що йде мова – звичайно, про салат «Шуба». Проте для тих, хто дотримується здорового харчування, рецепт шуби не зовсім відповідає правилам здорового способу життя. Тому сьогодні я хочу поділитися саме таким рецептом нашого улюбленого салату, який задовільнить найвимогливішого поціновувача здорового харчування.
Отож, нам потрібно:
ікра 50 г
оселедець 50 г (можна замінити на лосось слабосолений)
картопля 100 г (можна замінити на батат)
буряк 1 шт
морква 1 шт
яйце 1-2 шт
цибуля 1 шт
йогурт грецький 100 гр
Процес приготування:
1 запікаємо овочі (таким чином у них залишиться максимальна кількість корисних речовин, які під час варіння виварюються)
2 відварити яйця
3 коли овочі і яйця охололи– чистимо їх і натираємо на велику тертку
4 викладаємо їх шарами:
картопля (або батат) – мажемо йогуртом – ікра – оселедець (або лосось) – цибуля –йогурт – морква – яйця – буряк – йогурт
5 ставимо салат у холодильник на 1-2 год.
Я впевнена, що і ви, і ваші гості точно будуть у захваті! А я бажаю вам смачних та веселих свят у компанії найрідніших! З найкращими побажаннями Тетяна Ярмошук, Ваш нутриціолог-консультант з питань корекції ваги, нормалізації здоров’я за допомогою харчування, покращення мікрофлори шлунку, детоксу, допомоги у виборі продуктів (вміння читати етикетки) та правильному їх приготуванні, збалансуванні раціону та індивідуальному підборі вітамінів. Освіта: психолог (НАУ, м. Київ), дієтолог (FullFitSchool м. Київ), Фітнес Академія (м. Київ), TheBodySchool (м. Київ), PRO-Здоровье (Росія). Досвід роботи: дієтолог у спортивних клубах Києва.
Опубліковано People UA №3 (55) зима 2021-2022