Піца — італійська національна страва, що здобула прихильників у всьому світі. Популярність піци вибухнула після Другої світової війни, коли службовці, що поверталися з Італії, мріяли про велику смачну італійську страву і, скуштувавши піцу, почали часто відвідувати піцерії, а сама піца стала інтернаціональною стравою. Про найдорожчу, найбільшу та найсмачнішу піцу читайте.
Перші печі для випікання піци мурували з місцевої вулканічної породи туфу, а піцу пекли винятково на дровах. Сучасні печі виготовляють зі спеціальних видів кераміки, температура в яких сягає 350 °C. Вогонь у ній підтримується цілодобово. Піцайоло (так називають кухаря, що готує піцу) може, зранку замісивши тісто, продовжувати процес випікання коржа для піци.
А чи знаєте ви, що найбільшу піцу випекли в Норвуді (Південна Африка) у 1990 році, і важила вона 50 кілограмів. Ще одна велетенська піца, спечена у Лос Анджелесі, потрапила до Книги рекордів Гінесса. У постійному меню американського ресторану з'явилася найбільша піца в світі, розміром 137x137 сантиметрів. Такої порції достатньо, щоб нагодувати близько 100 осіб. Її вартість складає 200 доларів.
Найдорожчу піцу можна спробувати в Італії - з великою кількістю ікри, омарів, діаметром 20 см, протягом всього процесу приготування поливається коньяком Louis XIII Remy Martin вартує 8300 $.
Піцерії представляють 17% усіх ресторанів у світі. Приблизно 3 мільярди піц продаються у США щороку, а кожна людина в Америці з'їдає в середньому 12 кілограмів піци щороку. Українцям також прийшлася до смаку ця страва, що помітно по кількості відкритих закладів харчування з італійською кухнею.
Відомо, що 36% усіх замовлень піци виготовляється з гострим різновидом салямі — пепероні. А от у Японії піца з кальмаром і Мейо (майонез, картопля і бекон) користується скаженим успіхом. Шеф-кухарі піцерій активно впроваджують у кулінарне меню десятки рецептів, тому сьогодні поціновувачів італійських страв важко здивувати. Я вирішила відвідати нову піцерію у нашому місті, зробивши вибір із оновленого меню. Отож, що пропонують нам сьогодні у піцерії «Scorini»?
Піца з яловичиною-гриль
Ніжний смак розтопленого сиру Моцарела, теляча вирізка-гриль, томатний соус, броколі, помідори, оливки та соус Песто – неперевершене поєднання корисних та апетитних інгредієнтів приємно здивує будь-якого відвідувача. А м’ясо зі свіжої телячої вирізки, смажене на грилі, броколі, оливки та соус Песто додає цій страві не лише оригінального вигляду, а й незабутнього смаку.
Піца з сиром Дорблю та грушею
До складу цієї піци входять: Моцарела, вершки, блакитний сир Дорблю, свіжа груша. Незвичне поєднання двох видів сиру зі свіжою грушею смакуватиме найвибагливішим гурманам і всім, кому набридли стандартні поєднання інгредієнтів.
Піца «Американо»
Приготовлена на томатному соусі з оливками за американською технологією, яка містить вдвічі більше тіста, сиру Моцарела, а також салямі, шинки та овочів приємно здивує вас щедрістю наповнення піци.
Піцерія «Scorini» Сімейна м. Луцьк, ТРЦ «Порт Сity», 2-й пов.
Опубліковано в "People UA" by "Лише Насолода" №2 (30) жовтень-листопад 2014