Гарбузовий суп

Деякі дієтологи стверджують, що найкорисніші продукти – сезонні. І осінь багата на різні овочі, серед яких одним з найпопулярніших є гарбуз, що часто використовують для приготування супів і гарнірів, а також різноманітних десертів. Його цінують не тільки за смакові якості, але і за користь, адже гарбуз – овоч дієтичний, з великим вмістом клітковини і каротину. Рекомендуємо Вам скуштувати гарбузовий суп за нашим рецептом.

Інгредієнти:

• Гарбуз – 1 шт.

• Рис – 2/3 скл.

• Цибуля ріпчаста – 1 шт.

• Червоний солодкий перець – 2 шт.

• Масло вершкове – 1 ст.л.

• Вершки – 1,5 скл.

• Вода – 1 скл.

• Сіль, перець за смаком

 

Приготування:

1. Очистіть гарбуз від шкірки і насіння, наріжте кубиками.

2. Почистіть і дрібно поріжте цибулю, обсмажте на олії. Додайте 2/3 гарбуза і тушкуйте з додаванням води 20 хвилин.

3. Подрібніть отриману суміш в блендері.

4. До пюре додайте рис, нарізаний дрібними шматочками перець, залишки гарбуза, сіль, 2/3 склянки води. Варіть до готовності рису.

5. В кінці влийте вершки і варіть ще 3-5 хвилин.

6. Перед подачею підсмажте грінки і посипте суп зеленню

 

Опуюліковано "People UA", серпень 2021