Грибний пиріг

Сезон грибів у розпалі, а це значить, що пора готувати сезонні страви із грибів. Журнал "People UA" рекомендує рецепт смачного пирога з грибами і плавленими сирками. Пиріг з начинкою смажених грибів, сиру і зелені – ситний і смачний як в теплому, так і в холодному вигляді. Орієнтовний час приготування: 1 година. Калорійність: 133 ккал на 100 г

Інгредієнти:

• 400 г грибів

• 4 яйця

• 0,5 пуч. кропу

• 75 г вершкового масла

• 3 плавлених сирки або улюблений сир, який легко плавиться

• 350 г борошна

• 1 цибулина

• 4 ст. л. крижаної води

• 50 мл соняшникової олії

• Сіль за смаком

 

Спосіб приготування:

1. Змішати борошно з вершковим маслом, додати 2 яйця, воду і замісити тісто. Накрити плівкою і залишити в холодильнику на 30 хвилин.

2. Гриби і цибулю нарізати і смажити на соняшниковій олії до готовності.

3. Натерти сир і змішати його з подрібненим кропом і яйцями. Додати гриби і перемішати.

4. Тісто розкачати і вистелити ним форму. Сформувати бортики. Викласти начинку і випікати 45 хвилин при 180 ° С.

5. Готовий пиріг трохи остудити у формі, потім форму акуратно зняти і остудити повністю. Не поспішайте розрізати пиріг відразу після приготування, дайте йому трохи охолонути. Смачного!

 

Опубліковано "People UA", серпень 2021