Ідеї для гриля

Що за літо без пікніка?! Щедре сонце обіймає своїм теплом, вечірній вітерець дарує легку прохолоду, а густий дим від вогнища – відчуття затишку та щастя. І як часом хочеться зробити такі вечори особливими. Як зробити свою гриль-вечірку незабутньою? «Дмитрук. Гриль» ділиться зі своїми прихильниками яскравими ідеями!

Про те, яким неповторним може бути смажене на вогнищі м'ясо, ми не будемо говорити. Це істина, яка не потребує зайвих доказів. Не встигаєш про це подумати, як аромат смаженої скоринки, духмяних трав та спецій вже фізично відчуваєш. Тут кожен обирає те, що до душі: хтось надає перевагу телятині, хтось маринує кроля, а для когось немає нічого смачнішого за традиційний стейк. Але м'ясо також потребує гідної компанії!

Кабачки та баклажани-гриль – чудово смакують із зернами граната. Наріжте їх кільцями, аби вони були м’якші та соковитіші. Зелень обирайте на свій смак, та найкраще тут смакуватиме м’ята або меліса. Можна додати лимон скибочками або ж просто збризнути усе лимонним соком.

Спаржа – овоч особливий. Щоб не погубити ніжні паростки, слід використати тоненькі шпажки  і нанизувати  овочі  поперек, наче шашлички. Попередньо не забудьте змастити все олією з улюбленими спеціями.

А як смакує кукурудза-гриль! Для приготування на вогні обирайте цукрові сорти і смажте до карамельного кольору.

Дізнайтеся про несподівані відтінки смаку смаженого на грилі  авокадо. Просто готуйте його розрізаним навпіл, змастивши попередньо соком цитрусових. Авокадо-гриль чудово підходить для подальшого «фарширування» будь якою начинкою – м’ясною, рибною чи овочевою.

А ось традиційний для смаження солодкий перець краще попередньо розрізати з однієї сторони, дістати усе зайве і наповнити сиром та будь-якими іншими подрібненими овочами. Сир краще обрати вершковий та твердий. Смажити слід доти, допоки сир не почне плавитися.

Не зайвим на такій вечірці буде сир – під гриль-страви гарно смакуватиме і легка моцарелла, і пікантна горгонзола.

Та гриль-решітка – місце не лише для овочів та м’яса. Час спробувати приготувати на ній яблука, апельсини, персики, банани, ананас! Яблука ріжте традиційними скибочками, банан лише злегка звільняйте від шкірки, цитрусові – ріжте кружечками, а ананас – середніми кубиками насаджуйте на шпажку. Такі несподіванки чудово підкреслять смак будь-яких страв та зроблять вашу барбекю-вечірку по-справжньому строкатою!

Подумайте заздалегідь про спеціїі трави. До смажених на вогні страв гарно пасуватимуть базилік, розмарин, орегано, часник, солодка паприка. Сік лимона, лайма та апельсина у поєднанні з м’ятою додадуть легкості будь-якій страві.

І не забувайте: кожна вечірка стане особливою, якщо готуватися до неї з любов’ю та яскравими ідеями. «Дмитрук. Гриль» - головний по грилю!

press@dmytruk.com

https://www.facebook.com/dmytrukgrill/?fref=ts