
Кому пощастило побувати в Італії хоча б раз у житті, не лише оцінив, а й закохався у її неабиякий смак. Неповторності стравам італійської кухні додають високоякісні продукти, серед яких велике значення мають овочі та трави. Щоб скуштувати смачні італійські страви, не обов’язково летіти до цієї європейської країни, варто лише завітати до ресторану-піцерії-пастерії, де широко представлені страви італійського походження. Сьогодні я відвідала один із таких закладів у рідному місті й була приємно вражена рівнем італійської кухні в Україні. Я знову поринула у спогади з подорожей у Мілані, Вероні, Венеції, де вперше скуштувала якісні італійські страви. А вам порекомендую спробувати 3 коронні стави із присмаком Італії і розповім, чому вони варті вашої уваги.
Саме Італія є батьківщиною макаронів. Назву їм дав якийсь кардинал, що, побачивши їх уперше на своєму столі, вигукнув: «О, ма кароні!» — що означає «О, як мило!». З того часу не лише особливі місця Італії називали Maccheroni, а й традиційну страву національної кухні. Їх виготовляють із пшеничного борошна та різноманітних форм: у вигляді трубочок, ракушок, стрічок, кілець, пластин, ниток, метеликів, спіралей. Вироби італійських фірм відрізняються формою, а також до кожної з них існує своя приправа, що і створює особливу страву. До відома, італійські виробники виготовили 250 видів макаронних форм, а кількість страв із них сягнула неймовірної позначки 5000. Загальноприйнято називати макаронні вироби з соусом - паста. Особисто я обожню гостру пасту «Пене з соусом арабіата», яку сьогодні пропоную вам скуштувати. Незабутні відчуття гарантовано!
Говорячи про італійську кухню, не можна не згадати про улюблену у всьому світі піцу. Варто сказати, що піцерії в Італії зустрічаються так само часто, як голуби. А голубів там мільйони. Щоб замовити в Італії піцу, не треба нікуди йти. Потрібно просто покрутити головою, і пошукати напис Pizzeria. Відчуваєш неземну насолоду, коли куштуєш на вигляд апетитну, а на смак неперевершену піцу. В піцу можуть додаватися якісні інгредієнти, такі як м'ясо, шинка, салямі, морські продукти, овочі, фрукти, гриби, сири, зелень тощо, проте майстерність її приготування відіграє важливу роль в отримані досконалої піци. До речі, ця страва італійської кухні випікається винятково швидко не більше п’яти хвилин.
Весь світ зводять із розуму італійські вишукані десерти: Панетоне, Касата і, звісно, ніжне Тірамісу. Рекомендую скуштувати мій улюблений італійський десерт. Кажуть, що ви не були в Італії, якщо не спробували там Тірамісу. Назва «Тірамісу» дослівно перекладається «Вознеси мене». Найпопулярніший десерт у світі об’єднав вишукані інгредієнти. Це і вершковий сир маскарпоне, і сухе пористе печиво савоярді, просочене лікером, кава. Приготування Тірамісу процес неймовірно трудомісткий, але як результат — чудовий, ніжний, м'який і неймовірно смачний десерт.
Шедеври італійської кухні я смакувала ресторації-піцерії-пастерії «Da Vinci»
м. Луцьк, вул. Сухомлинського, 1
ТРЦ «ПортCity», 3-й пов.
Опубліковано People UA by "Лише Насолода" № 2(30) вересень-жовтень 2014