
Ваш святковий стіл прикрасить пікантна страва «Качина ніжка з карамелізованою грушею», яку Ви можете приготувати вдома або ж замовити у ресторані «Na pagorbi», котрий люб’язно поділився цим ексклюзивним рецептом із редакцією журналу «People UA».
Інгредієнти
Качина ніжка – 1 шт
Груша – 1 шт
Біле вино – 100 мл
Цукор – 70 г
Лимон – 15 г
Паличка кориці – 1 шт
Свіжоморожені ягоди – 100 г
Червоне вино – 100 мл
Маринад до качиної ніжки
Сіль
Перець
Соєвий соус – 15 г
Олія – 40 г
Розмарин – 1 гілка
Соус BBQ – 30 г
Коньяк – 20 г
Ягідний соус
Спосіб приготування
У сотейнику тушкуємо ягоди у червоному вині з додаванням цукру, 10 хв на малому вогні. Коли ягоди розм’якли, блендеруємо до консистенції пюре та перетираємо через сито.
Спосіб приготування
1. Змішати сіль, перець, цукор, соєвий соус, розмарин та олію.
2.
Натерти маринадом качину ніжку та залишити на 35 хв у холодильнику.
3.
Очищаємо грушу від шкірки, розрізаємо на 3 частини.
4.
У сотейник додаємо біле вино, цукор, лимонний сік, палочку кориці та грушу. Карамелізуємо 10 хв на малому вогні.
5.
Після маринування качину ніжку запікаємо при температурі 180 градусів 20 хв.
6.
Напівготову качину ніжку намазуємо глясом з соусу BBQ і коньяком та запікаємо при температурі 170 градусів 12-15 хв.
7.
Викладаємо нашу готову страву на тарілку та прикрашаємо ягодами.
8.
Поливаємо ягідним соусом качину ніжку та смакуємо.
Опубліковано People UA №3 (55) зима 2021