
Інгредієнти
Горілка – 0,5 л
Вода – 200 мл
Какао-порошок – 5 столових ложок
Цукор – 100 г
Згущене молоко – півбанки
Приготування
Змішати в каструлі воду, цукор і какао. Довести до кипіння, проварити 3-5 хвилин, постійно помішуючи, поки суміш не стане однорідною. Зняти з вогню і охолодити до кімнатної температури. Сироп перелити у ємність для настоювання, додати горілку та перемішати. Ємність герметично закрити. Перенести на 10 днів у темне місце кімнатної температури. Раз на добу струшувати. Настоянку процідити крізь кілька шарів марлі. Додати згущене молоко. Перемішати та закрити кришкою. Витримати готовий лікер у холодильнику 3-4 дні. Міцність напою – 21-23 %. Перед вживанням збовтувати. Готовий лікер зберігати у холодильнику.
PS: Смакує до солодкої випічки, фруктів, морозива.