Курка, запечена в гарбузі

Інгредієнти

- середній гарбуз – 1 шт.

- велика цибулина – 1 шт.

- морква – 1 шт.

- курятина – 500 г

- рослинна олія

- зелень

- часник – 2 зубчики

- сіль, спеції – за смаком

Приготування:

1. Цибулю наріжте півкільцями. Моркву натріть на великій тертці. Обсмажте цибулю і моркву до золотистого кольору.

2. Курку розріжте на невеликі шматки і відправте до овочів. Обсмажте до рум’яної скоринки.

3. Зріжте верхівку гарбуза, видаліть  насіння і трохи м’якоті, щоб товщина стінок була приблизно 1 см.

4. Наріжте гарбузову м’якоть, додайте до курки і смажте 5 хвилин. Туди ж покладіть сіль, спеції, зелень і часник. Смажте 3 хвилини і перекладайте масу в гарбуз.

5. Накрийте гарбузовою верхівкою. Запікайте при 190 °С 1 годину.

 

 

Опубліковано: People UA № 2(48), осінь 2019