Куряча грудинка по-американськи

ІНГРЕДІЄНТИ

на дві персони

2 курячі грудинки (500 – 600 гр.) 2 лайма (цедра з них)

4 зубчики часнику

1 чилі перець

2 ст л. арахісової пасти

Оливкова олія

Сіль, перець до смаку

ПРИГОТУВАНЯ

На курячій грудинці з внутрішньої сторони робимо перехресний неглибокий надріз по всій довжині. Змішуємо цедру, сіль, перець та оливкову олію. По усьому перехресному надрізу втираємо суміш приправ. Обсмажуємо курятину з двох сторін до золотистої скоринки. Тим часом з 1,5 лайма (половинку залишаємо для прикраси страви) робимо  сік-фреш, нарізаємо кружальцями перець чилі, подрібнюємо часник та змішуємо усі інгредієнти з арахісовою пастою. Робимо крем, додаючи за потребою ще дві ложки води. Грудинку перекладаємо у деко, змащуємо зовнішню сторону соусом та ставимо на 5-7 хв. випікатись. Готову грудинку прикрашаємо лаймом. До страви смакує салат зі шпинату.

Опубліковано: People UA № 3(43), весна 2018