Лазанья

Інгредієнти

листи лазаньї (сухі) 10 шт

сир твердий 300 г

фарш (яловичина зі свининою) 700-1000 г

5-6 стиглих помідорів або 400 г очищених томатів у власному соку

біле або червоне сухе вино 100 мл

цибуля ріпчаста 2-3 шт

масло вершкове 1-2 ст.л.

рослинне масло 4-5 ст.л.

зелень петрушки або базиліка

сіль, мелений перець

Інгредієнти для соусу «Бешамель»

молоко 1000 мл

вершкове масло 100 г

борошно 80-100 г

горіх мускатний на кінчику ножа

сіль, мелений перець

Приготування

Спочатку готуємо соус «Болоньєзе».Помити помідори, з боку плодоніжкизробити хрестоподібний надріз і опустити в окріп на 2 хвилини. Перекласти в крижану воду, зняти шкірку і подрібнити помідори в блендері. Очистити і дрібно нарізати цибулю, часник, зелень. У глибокій сковороді розігріти вершкове масло разом з рослинним, викласти цибулю, посолити, поперчити і обсмажити до м'якості. Перекласти цибулю з сковороди в глибоку тарілку, намагаючись, щоб якомога більше олії залишилося в сковороді. У сковороду викласти фарш і обсмажити на середньому вогнідо готовності, розминаючи дерев'яною лопаткою, щоб розбити великі грудки. До фаршу додати обсмажену цибулю і помідори та перемішати. Влити вино і тушкувати, помішуючи, 3 хвилини. Посолити, поперчити, зменшити вогонь до мінімального і тушкувати під кришкою 20-30 хвилин. У соус можна додати трішки цукру до смаку і столову ложку хорошого томатного соусу. Зняти сковорідку з соусом з вогню, додати порізану зелень. Усе перемішати. Соус накрити кришкою і відставити убік.

Далі приготуємо соус «Бешамель». На водяній бані в каструлі розтопити масло. Додаємо борошно, просіюючи його. Тонким струмочком доливаємо молоко, постійно помішуючи протягом 10 хвилин, не даючи соусу загуснути. Додаємо сіль, перець та мускатний горіх.

У великій кількості киплячої підсоленої води відварити листи лазаньї близько 2 хвилин (одночасно краще відварювати не більше 2 аркушів лазаньї). Відварені листи перекласти в миску з крижаною водою. Після того, як листи охолонуть, обсушити їх на рушнику від води. На дно форми для запікання викласти трохи соусу «Бешамель». Зверху на соус укласти листи лазаньї. Потім викласти частину соусу «Болоньєзе». І рівномірно розподілити соус в формі. Зверху викласти частину соусу «Бешамель». І також рівномірно розподілити соус в формі. Укласти листи лазаньї. Таким чином потрібно чергувати шари, поки не буде заповнена форма. Останнім шаром викласти листи лазаньї і покрити соусом «Бешамель». І посипати поверхню тертим сиром. Запікати лазанью 40 хвилин при температурі 180 ° C до золотистої скоринки. Готову лазанью вийняти з духовки, дати постояти 10-15 хвилин, розрізати на порції і подавати. Приємного вам апетиту!

Опубліковано: "People UA" # 5(45), осінь 2018 р