
Приготувати алкогольні напої своїми руками цілком реально. За допомогою всього декількох кроків Ви зможете у домашніх умовах зробити смачні лікери, які стануть «родзинкою» Вашого святкового столу. Уявіть лише реакцію друзів, коли вони дізнаються, що не лише їжа, а й напої приготовлені Вами. Будьте непередбачуваними і здивуйте всіх!
Вишневий лікер
Інгредієнти:
вишня 1 кг
цукор 0.5 кг
гвоздика 3-4 шт
ванілін 1 пакетик
кориця (паличка) 1 шт
горіх мускатний 1 шт (якщо немає, то не обов'язково)
листя вишневе 2-3 шт
горілка, або коньяк, або віскі ... 750 мл
Вихід продукції - 1 л. 400 мл.
Приготування:
1. Видалити у стиглих вишень плодоніжки і кісточки
2. Покласти вишні в бутлі з широким горлом і засипати цукром
4. Додати гвоздику, ванілін, шматочок кориці, мускатний горіх, вишневі листя.
5. Витримати 8-10 днів, потім додати горілку.
6. Через 4-5 тижнів процідити і розлити по пляшках.
Лікер Бейліс
Інгредієнти:
горілка – 0,5 л;
свіжі вершки жирністю 30% – 350 мл;
натуральна згущене молоко – 1 банка;
ванільний цукор або ванілін – 1 пакетик.
Приготування:
1. Охолодіть вершки та ретельно збийте їх.
2. Через декілька хвилин після збивання у вершки додають ванільний цукор і продовжують збивати.
3. Тонкою струєю вливають банку згущеного молока, а ще через 5 хвилин – горілку.
4. Всі інгредієнти повинні бути добре перемішані до однорідної маси.
5. Залишіть лікер настоюватися. Мінімальний час – 2 години, а краще всього залишити домашній класичний бейліс в холодильнику на ніч або навіть на 2-3 дні. Пляшку треба струшувати раз на добу, оскільки іноді випадає осад – це залежить від якості вершків і згущеного молока.
6. Порада: Не робіть поширену помилку – не купуйте дешеву горілку. Її смак буде приглушено іншими інгредієнтами, напій у будь-якому випадку вийде смачним, але саме від якості горілки залежить дія домашнього Бейліса.
Яєчний лікер
Інгредієнти:
400 грам цукру;
150 мл солодкого білого вина;
150 - горілка мл;
500 мл молока;
6 яєчних жовтки;
ванільний цукор - за смаком.
Приготування:
1. Відокремити білки від жовтків. Нам потрібен тільки чистий жовток, інакше лікер вийде несмачним.
2. Збивати отримані жовтки протягом 10 хвилин.
3. Додати до жовтків 200 грам цукру і збивати впродовж 10 хвилин.
4. У каструлю з високими стінками всипати решту 200 грам цукру, потім додати молоко і ванілін.
5. Суміш кип'ятити 10 хвилин на повільному вогні, постійно помішуючи. Далі каструлю зняти з вогню і дати молочному сиропу охолонути до кімнатної температури.
6. Додати в жовтки горілку і вино, обережно перемішуючи, щоб збиті яйця не осіли на дні. Потім ємність накрити кришкою і залишити на 30 хвилин.
7. Холодний молочний сироп змішати з яєчним компонентом і настоювати 4 години.
8. Профільтрувати готовий лікер через марлю і розлити по пляшках.
Опубліковано "People UA by НАСОЛОDА" № 6(40), весна 2017