Французьке слово «татр» означає відкритий пиріг з начинкою всередині, що не покрита тістом. Зазвичай тарт виготовляють з пісочного тіста. Начинка може бути солодкою чи пікантною, тому тарт може бути як десертом, так і основною стравою.
Інгредієнти:
250 гр. борошна
50 гр. цукрової пудри
75 мл. оливкової олії
75 мл. білого вина (Grecodi Tufo)
½ ч.л. ванільного екстракту
Масло для форми
Начинка: 4 лимони; 500 гр. рікотти; 150 гр. цукру; 2 великих яйця.
Приготування:
Змішуємо борошно та цукрову пудру, додаємо ціпку солі, ваніль, вино та олію. Добре перемішуємо, робимо кулю з тіста. Тісто буде трохи рідким, обсипаємо його борошном, замотуємо у фольгу та кладемо у холодильник на 30 хвилин. Форму на тарт (25см.) обмазуємо маслом. Розкачуємо трохи охолоджене тісто та викладаємо у форму. Протикаємо тісто виделкою, накриваємо фольгою та ставимо в морозильну камеру на 1,5 години. Виставляємо духовку на 180 С. Спочатку запікаємо тарт без начинки 15 хв. Тим часом робимо начинку. Зчищаємо цедру лимонів, а 150 мл. соку змішуємо зі всіма іншими інгредієнтами. Виливаємо масу в тар і запікаємо 35 хвилин. За 5хв. до кінця випікання посипаємо цедрою та цукровою пудрою. Готовий тарт залишаємо охолонути. Смачного)
Опубліковано: People UA № 1(47), літо 2019