Лимонно-м’ятне різотто

Інгредієнти:

рис - 100 г,

цибуля - 1 шт.,

часник - 1 зубець,

бульйон - 1-1,5 склянки,

вершкове масло - 1 ст. ложка,

біле вино - 1/3 склянки,

сир (тертий) - 4 ст. ложки,

лимонна цедра - 2 ч. ложки,

лимонний сік - 1 ст. ложка,

м'ята - 2-3 гілочки,

кріп, сіль і чорний мелений перець за смаком.

 Приготування

Вершкове масло розтопіть в сотейнику. Додайте дрібно порізану цибулю і часник, помішуючи, готуйте на середньому вогні хвилину

Додайте рис, перемішайте, щоб масло покрило всі зерна. Влийте вино і додайте лимонну цедру, готуйте близько 5 хвилин.

Влийте бульйон, додайте сіль, перець, кріп, лимонний сік і дрібно порізані листочки м’яти. Періодично помішуючи, готуйте до готовності (до отримання клейкої рисової маси).

Перед подачею додайте сир.