Мандариновий тарт

Яке ж свято без десерту? Ніжний, витончений, неймовірний смак мандаринового тарта стане незабутнім доповненням ідеального вечора. Шеф–кухар ресторану «Napagorbi» поділився смачним рецептом десерту із редакцією журналу «PeopleUA», тому готуйте та насолоджуйтеся новим ресторанним десертом.

 

Інгредієнти на пісочне тісто:

борошно – 550 г

масло – 330 г

цукор – 165 г

яйце – 1 шт

розпушувач – 3 г

Інгредієнти на мандариновий курд:

мандарини – 400 г

яйця – 3шт

цукор – 60 г

масло – 60 г

лимонний сік – 10 г

Інгредієнти на меренгу:

білки 3 яєць – 100 г

цукор – 250 г

вода – 50 мл

 

Приготування:

Для приготування пісочного тіста потрібно борошно та масло перетерти в дрібну крихту. Додаємо яйце, цукор та дрібку розпушувача. Замішуємо тісто та відправляємо в хододильник на декілька годин охолоджуватись. За цей час зваримо мандариновий курд. Видушуємо з мандаринів сік та додаємо трішки цедри. Відправляємо в сотейник, додаємо цукор, яйця та трішки лимонного соку, доводимо до кипіння і кидаємо масло. Даємо отриманій масі час настоятися. Щоб зробити меренгу, воду з цукром доводимо до нагрівання 116* градусів і поступово вливаємо в напівзбиті білки. Збиваємо масу протягом 5-7 хв. З пісочного тіста робимо тарт та випікаємо при 180* градусах до готовності (залежно від розміру тарта, приготування може зайняти 7-12 хвилин). Охолоджений мандариновий курд заливаємо в тарт та декоруємо меренгою. Десерт готовий до споживання! Смачного!

Фото: Аліна Мендак

Опубліковано People UA №3 (55) зима 2021