
Я ж просила, не заважай мені! Через тебе кулінарна книга впала в каструлю, і тепер я не знаю, що зварити на обід...*
Любі господині, кулінари, кухарі та просто любителі готувати й смачно поїсти, навіть якщо ви загубили кулінарну книгу, втратили найсокровенніші записи, не метушіться, а починайте збирати нову кулінарну історію з нашої рубрики. Сьогодні у МЕНЮ – рецепти екзотичних страв з морепродуктів. Насолоджуйтесь;)
Креветки з оригінальним соусом
Склад: 200г креветок, 1 свіжий огірок, 50г консервованого зеленого горошку, 25г соєвого соку, 25мл кунжутної олії, 1 ч.л. оцту.
Приготування: Креветки відварити, обчистити й нарізати невеликими шматочками. Свіжі огірки нарізати тоненькою соломкою. Усе змішати з консервованим горошком. Приготувати заправу з соєвого соку, кунжутної олії, оцту і залити нею салат.
Салат «Маслина»
Склад: 250г крабових паличок, 5 яєць, 150г зелених маслин без кісточок, 60г маслинового майонезу.
Приготування: Яйця круто зварити, обчистити, потім їх і крабові палички нарізати кубиками. Маслини нарізати кружечками. Усе змішати. Заправити салат маслиновим майонезом.
Салат із креветок
Склад: 300г креветок, 3 картоплини, 3 яйця, 150г консервованого зеленого горошку, 150г майонезу, лимонний сік ,сіль – за смаком.
Приготування: Зварену в шкірці картоплю та круто зварені яйця нарізати кубиками. Креветки відварити, обчистити і збризнути лимонним соком. Усе це змішати з консервованим горошком, заправити майонезом, посолити й обережно перемішати. Викласти салат у салатницю, зверху прикрасити зеленим горошком, креветками.
Салат з морської капусти
Склад: 350г морської капусти, 3 варених яйця, 3 морквини, 150г майонезу, сіль і чорний мелений перець – за смаком.
Приготування: Морську капусту та яйця подрібнити. Моркву подрібнити на тертці. Викласти на блюдо шарами моркву, яйця, морську капусту, намастити майонезом, посолити, поперчити. Знову покласти моркву, яйця, морську капусту, майонез, посолити, поперчити. Салат прикрасити зеленню. Перед вживанням має трохи постояти.
Закуска з морської капусти
Склад: 200г морської капусти, 200г корейської моркви.
Приготування: Змішати морську капусту з корейською морквою, перекласти в салатник.Подавати як закуску.
Закуска «Райська насолода»
Склад: 250г крабових паличок, 6 яєць, 3 картоплини, 100г твердого сиру, 250г майонезу.
Приготування: Картоплю відварити та разом із яйцями й крабовими паличками натерти на дрібній тертці, але в окремий посуд. З отриманої маси зробити невеликі кульки діаметром приблизно 3см і обкачати їх у сирі. Викласти кульки на блюдо й поставити в холодильник для охолодження.
Салат «Королівський»
Склад: 500г кальмарів, 250г крабових паличок, 6 варених яєчних білків, 100г червоної ікри, 150г майонезу, сіль – за смаком.
Приготування: Кальмари обчистити, проварити протягом 5 хвилин (не більше, бо м’ясо кальмарів стане жорстким). Відварені кальмари, крабові палички, яєчні білки нарізати тоненькою соломкою, додати червону ікру. Усе перемішати з майонезом, підсолити. Можна також додати дрібно нарізаний кріп.
Бутерброди «Вишуканий смак»
Склад: 4 скибочки батона, 30г варених креветок, 30г варених мідій, 100г варених кальмарів, 80г плавленого сиру, 20г твердого сиру, 1 свіжий помідор, 1 ст. л. майонезу, зелень петрушки, чорний мелений перець, сіль – за смаком.
Приготування: Кальмари обчистити, проварити в підсоленій воді протягом 3 хвилин, охолодити й нарізати кубиками. Потім поперчити за смаком і заправити майонезом. Твердий сир натерти на тертці, помідор нарізати кружечками. Скибочки батона намастити плавленим сиром, на кожний покласти кружечок помідора. У центр гіркою викласти м'ясо кальмарів і рясно посипати сиром. Навколо розкласти креветки та мідії. Прикрасити зеленню петрушки та майонезом.
Бутерброди з креветками та мідіями
Склад: 6 скибочок батона, 200г консервованих або варених мідій, 200г варених креветок, 50г вершкового масла, 2 ст. л. лимонного соку, 4 маслини без кісточок, 1 ст. л. сметани, зелень петрушки.
Приготування: Скибочки батона намастити маслом, розтертим із лимонним соком, зверху рядами викласти мідії та креветки. Прикрасити бутерброди зеленню петрушки, маслинами та сметаною.
Автор: Сніжана Романюк
Опубліковано "Лише Насолода" № 4(8), серпень 2010