
В Англії приготували найдорожчий у світі десерт в формі яйця Фаберже, який коштує 34 000 $. Чим же ш нафаршироване це яйце за його «зовсім невисоку вартість». Всередині десерта-Фаберже нічого унікального – звичайне желе й шоколад. А от обгортка цієї «цукерочки» більш цікавіша…
Найдорожчий десерт інкрустований золотом і діамантами. До складу також входять ікра, шампанське, різні сорти бельгійського шоколаду, персик, апельсин і віскі. Крім цього, туди додані желе й печиво, глазуровані їстівним золотим листом. Створив такий пудинг шеф-кухар готелю «Country House Hotel» Марк Гвіберт. Свій виріб він представив на Національному тижні шоколаду, який розпочався 10 жовтня.
«Марк використовував усі свої кулінарні завдатки і талант кулінара, щоб на швидку руку створити справді неймовірний коктейль з листя шоколаду, шампанського та золота, який він до того ж приправив алмазом. Це виглядає ефектно! Смак і ціна відповідають одне одному», - сказав виконавчий директор готелю Стівен Бротон.
Цей десерт своєю ціною побив рекорд, бо попередній найдорожчий пудинг коштував 24 500 $.
Але, на жаль, цей кулінарний виріб не зможе потрапити в Книгу рекордів Гіннеса, адже за три тижні потрібно було, щоб його хтось замовив, а потім звісно ж сплатив його вартість.