
До зустрічі Нового року, зазвичай, ретельно готуються, тому варто визначитися зі стравами, які прикрашатимуть святковий стіл. Новорічне меню 2021 може бути складено в різних стилях і включати страви декількох країн. Зокрема, потрібно обрати основну страву, яка буде родзинкою новорічної трапези. Редакція журналу «People UA» хоче поділитись з Вами рецептом вишуканої іспанської страви. Паелья – іспанська (валенсійська) страва найчастіше з рису або маленьких макаронних ріжок з додаванням шафрану та оливкової олії. Паелью справедливо називають іспанським пловом. І в паельї, і в плові рис тушкується, насичується жиром, ароматами спецій і наповнювачів. Паелья може бути рибною або м'ясною, з морських продуктів або м'яса птиці. Вважається, що слово «паелья» потрапило в іспанську мову з каталанської наприкінці XIX-го ст. Раніше традиційно паелья була «недільною їжею». У деяких регіонах Іспанії досі у вихідні дні за столом збирається вся родина, друзі не лише для того, щоб обмінятися новинами, але й щоб приготувати й поласувати традиційною паельєю. Приготування паельї – невеличке свято, тому відпочивайте, святкуйте та насолоджуйтеся!
Інгредієнти
Куряча грудина 300 гр.
Солодкий перець 1 шт.
Кальмари 100 гр.
Мідії 100 гр.
Креветки 100 гр.
Філе риби 80 гр.
Королівські креветки 8 шт.
Томатний соус 250 гр.
Перець болгарський червоний 1 шт.
Часник за смаком
Шафран 3 гр.
Сіль за смаком
Оливкова олія за смаком
Рибний бульйон 2 л.
Рис 500 гр.
Лимон за смаком
Приготування:
Приготування паельї починаємо із обсмажування курячого філе на оливковій олії або рослинному маслі. До злегка обсмаженого курячого філе додаємо якомога більше нарізаного кубиками червоного болгарського перцю. Після того, як червоний болгарський перець обсмажили, додаємо зелений перець і також обсмажуємо. Поділяємо цю ж сковороду на дві частини. На одній частині буде продовжувати готуватися перець і м'ясо, а на вільній частині сковороди обсмажуємо креветки. Креветки злегка обсмажуємо, перевертаємо. Прибираємо зі сковороди обсмажені креветки і висипаємо в сковороду мідії та кальмари. Все ретельно перемішуємо і продовжуємо обсмажувати. Додаємо також в сковороду спеції для паельї, сіль за смаком, шафран, а також томатний соус. Після того, як додали спеції, висипаємо в сковороду рис. Ретельно перемішуємо все, щоб рис наситився кольором. Викладаємо обсмажені креветки і все це заливаємо бульйоном до країв сковороди. Протягом 10 хвилин тушкуємо на сковороді й помішуємо, щоб рис не прилип до дна. І в самому кінці приготування паельї відправляємо страву в духовку на 10 хвилин, щоб випарувався весь бульйон і рис наситився ним. Подаємо до столу паелью в теплому вигляді. Смачного!
Опубліковано "People UA" № 5(51), грудень 2020