
Прикрасьте свій пасхальний стіл печивом у вигляді милих кроликів, що пасуться на травичці. Це оригінальна прикраса для столу, яку можна потім з'їсти.
Інгредієнти:
вершкове масло – 200 г
білий цукор – 190 г
ванільний екстракт – пару чайних ложок
яйце – 1 шт
борошно – 310 г
розпушувач – 0,5 ч.л.
сіль – менше 0,5 ч.л.
декоративна глазур
Приготування:
Спочатку потрібно збити масло з білим цукром і ванільним екстрактом до того моменту, поки маса не стане світлою і густою. Продовжуючи збивати, в суміш необхідно додати яйце, борошно, розпушувач та сіль. Після приготування тіста його потрібно помістити в холодильник на 1 годинку. Діставши тісто з холодильника, розкачайте його в пласт товщиною 0,5-1 см. Тісто має бути дуже густим, щоб палички для льодяників міцно трималися після випікання. Виріжте з тіста кроликів і вставте в фігурки палички. Чим більше різних кроликів ви зробите з тіста, тим цікавішою буде композиція. Розігрійте духовку до 200 градусів, випікайте протягом 12 хвилин. Повністю остудіть печиво. Прикрасьте глазур'ю. Залиште на ніч, щоб глазур висохла. Зранку створіть святковий солодкий кошик. Покладіть пінопласт в невеличкий декоративний кошик або гарну тарілку. Зверху покладіть траву. Вставте печиво-кроликів в кошик – і великодній настрій гарантовано!
Опубліковано "People UA" № 1(53), літо 2021