
Головне в приготуванні полуничних десертів – правильно і добре збити вершки. Але приготувати збиті вершки не просто. Основні правила збивання для отримання хороших вершків:
1) Вершки повинні бути дуже холодними. Якщо вони теплі або заморожені, при збиванні вони розшаруються.
2) Посуд, в якому збивають вершки, повинен бути охолодженим.
3) Якщо відразу включити міксер на великі оберти, то може вийти масло. Треба спочатку збивати на малих обертах, потім на середніх, а вже потім включати велику швидкість збивання.
4) Вершки повинні приблизно в 2 рази збільшитися в об'ємі. Далі можна, продовжуючи збивати, додати в них ванілін і цукрову пудру. Але не забувайте, що вимикання міксера, також як і включення його, повинно відбуватися поступово.
5) Найголовніше – які саме вершки збивати. Для отримання хороших збитих вершків треба використовувати вершки з жирністю не менш ніж 30%.
Ну ось, готово. Заливаємо у будь-якій формі полуницю вершками – і насолоджуємося.