Полуниця з вершками

Головне в приготуванні полуничних десертів –  правильно і добре збити вершки. Але приготувати збиті вершки не просто. Основні правила збивання для отримання хороших вершків:

1) Вершки повинні бути дуже холодними. Якщо вони теплі або заморожені, при збиванні вони розшаруються.

2) Посуд, в якому збивають вершки, повинен бути охолодженим.

3) Якщо відразу включити міксер на великі оберти, то може вийти масло. Треба спочатку збивати на малих обертах, потім на середніх, а вже потім включати велику швидкість збивання.

4) Вершки повинні приблизно в 2 рази збільшитися в об'ємі. Далі можна, продовжуючи збивати, додати в них ванілін і цукрову пудру. Але не забувайте, що вимикання міксера, також як і включення його, повинно відбуватися поступово.

5) Найголовніше – які саме вершки збивати. Для отримання хороших збитих вершків треба використовувати вершки з жирністю не менш ніж 30%.

Ну ось, готово. Заливаємо у будь-якій формі полуницю вершками – і насолоджуємося.