РИБА В БЕКОНІ

ІНГРЕДІЄНТИ (на 4 порції)

800 гр філе будь-якої білої риби,

2 гілочки свіжого розмарину (або сушеного)

Цедра і сік 2-х лимонів

16 тонких шматків копченого бекону

Оливкова олія

Майонез

На гарнір: спаржа

Печена біла риба, загорнута у бекон з лимонним майонезом і спаржею, – це ніби

непоєднувані інгредієнти, але гурмани точно оцінять цей вдалий експеримент. До Вашої уваги пропонуємо приготувати за новим рецептом страву, яку ми полюбили за те,

що риба стає майже куснем м’яса.

ПРИГОТУВАННЯ

Розігрійте духовку до 200 градусів. Приправте філе риби розмарином, дрібно натертою лимонною цедрою (не захопіть гіркої білої підкірки). Покладіть 4 скибки бекону разом, щоб краї накладались один на одне, а зверху – філе риби та обгорніть його беконом.

Трохи розігрійте сковорідку, влийте оливкової олії та покладіть рибу в беконі гарнішим баком вгору, обсмажте 1хв. Викладіть рибу на форму для запікання та запікайте в духовці12хв.

Поки готується риба, змішуємо майонез з соком лимона. Готуємо спаржу. Це чудовий гарнір до цієї страви, бо вона, як і риба, – любить бекон. У закип’яченій воді варимо спаржу 5-7 хв. Готову спаржу облийте соком від запікання риби та бекону, викладіть усе на тарілку та полийте лимонним майонезом. Страва смакуватиме з картоплею пюре. Смачного!

Опубліковано "People UA by НАСОЛОDА" № 1(41), літо 2017