САЛАТ НІЦЦА

Інгредієнти:(на 4 порції)

Картопля - 4-5 шт

Перець зелений болгарський - 1 шт

Маслини чорні - 75 гр.

Помідори черрі - 10 шт

Тунець консервований - 250 гр.

Анчоуси консервовані – 100 гр.

Стручкова квасоля - 200 гр.

Яйця - 3 шт

Соус:

Оливкова олія – 50 гр

Сіль, перець чорний мелений

Базилік свіжий

Сік півлимона

Гірчиця 1,5 с.л.

Приготування:

1. Консервований тунець та анчоуси кладемо в друшляк, щоб стекла зайва рідина.

2. Перець очищаємо від насіння і мембран, нарізаємо на тонкі смужки.

3. Видаляємо плодоніжки помідорів, розрізаємо помідори на половинки.

4. Видаляємо стебла зеленої квасолі та промиваємо її, кладемо в холодну солону воду, ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і варимо 5-7 хв.

5. Готову квасолю проціджуємо через друшляк.

6. Яйця відварюємо в круту, розрізаємо на половинки.

7. Картоплю очищаємо та відварюємо до готовності, розрізаємо на 4-6 шматків.

8. Готуємо соус. Змішуємо оливкову олію з перцем та сіллю, додаємо сік лимонного соку, діжонської гірчиці та подрібненого базиліку.

9. Викладаємо всі інгредієнти  у глибоку тарілку, зверху викладаємо рибу та яйця, викладаєм та поливаємо заправкою.

Опубліковано "People UA by НАСОЛОDА" № 1(41), літо 2017