
Інгредієнти для салату:
мікс із салатного листя (листя салату, ромен, айсберг, рукола) – 40 г
філе слабосоленого лосося – 50г
1 цілий грейпфрут – 400-500 г
Помідори чері – 45 г
авокадо – 60 г
Інгредієнти для заправки:
гірчиця зерниста – 5г
соняшникова олія – 10г
оливкова олія – 10г
гірчиця міцна – 5 г
мед – 10 г
Приготування:
Зробимо насамперед соус. Розігріваємо мед на низьких температурах. У підготовлену тару кладемо два види гірчиці та додаємо туди мед, змішуємо до однорідної маси за допомогою міксера, потім додаємо маленькими порціями олію, постійно збиваючи, до того моменту, поки соус не почне загустати. Коли все буде густою однорідною масою, соус готовий.
Підготовлюємо грейпфрут. Насамперед нам потрібно його помити. Після чого ми розрізаємо на дві частини так, щоб нижня частина грейпфрута була більшою. Виймаємо м’якоть за допомогою ложки або ножа, підготовлену м’якоть ми зачищаємо на філе. Після чого ми нарізаємо лосось маленькими тоненькими смужками. Авокадо ріжемо на кубики діаметром 2x2см. Далі нарізаємо помідори чері на чотири частинки.
Салат рвемо на рівні частинки по 5х5см. Кладемо салат у грейпфрут. Заправляємо мікс салату гірчично-медовою заправкою. Додаємо туди лосось, авокадо, помідори чері, філе грейпфрута. Все ретельно перемішуємо. Накриваємо другою частиною грейпфрута, вона нам слугуватиме кришкою, яка закриває лише половину салату. Акуратно викладаємо на тарілку, прикрасити можна ягодами, квітами, мікрозеленню, всім, чим ваша душа забажає.
Смачного Вам бажає Ваш улюблений сімейний ресторан Na Pagorbi ❤
Фото: Аліна Мендак
Опубліковано People UA №3 (55) зима 2021