Салат з курки, авокадо й апельсинів

 

Прихід перших весняних днів – це час переглянути своє харчування. Варто додати в раціон продукти, багаті вітамінами та іншими корисними речовинами, щоб отримати заряд енергії. У цьому допоможуть суперпродукти ранньої весни: цитрусові, кисломолочні та морепродукти, овочі, зелень. Ми ж пропонуємо декілька рецептів, які позитивно вплинуть на організм і подарують вам гарний настрій.

 

Інгредієнти:

50 г курячої грудки

3 болгарські перці

1 авокадо

1 апельсин

10 г свіжої м’яти

40 мл оливкової олії

15 г меду

20 мл соку лайма

1 ч. л. діжонської гірчиці

cіль, перець

 

Спосіб приготування:

Варену або запечену курячу грудку ріжемо на невеликі шматочки.

Різнобарвні солодкі перці нарізаємо шматочками, очистивши від насіння.

З авокадо видаляємо кісточку, очищаємо від шкірки і нарізаємо кубиками.

Очищений апельсин розділяємо на шматочки і ріжемо кубиками.

Для приготування заправки змішуємо дрібно нарізані листочки м’яти, оливкову олію, сік лайма, гірчицю і мед. За смаком додаємо сіль і чорний перець.

Всі інгредієнти змішуємо і поливаємо заправкою. Даємо салату настоятися протягом 10-15 хвилин. Смачного!

 

Опубліковано "People UA" № 6(52), весна 2021