Що таке мікрозелень і яка її користь?

Мікрогрін це молоді паростки овочевих рослин і трав. Мініатюрна зелень вирощується в спеціально створених для цього умовах. Паростки містять підвищену кількість поживних речовин, вітамінів, мінералів, амінокислот та інші. Пояснюється це тим, що вони знаходяться тільки на старті свого розвитку і по максимуму використовують запас поживних речовин насіння. Вживання мікрозелені в їжу насичує нас вітамінами, дає запас енергії, сприяє очищенню організму.

Мікрозелень це стадія розвитку рослини, коли з'являються перші два листочки. Стебло і листя можна їсти, а насіння і коріння залишаються в субстраті. У проростках, вирощених у воді, з'їдається все. Смак у мікрозелені набагато більш виражений, ніж у проростків.

Мікрозелень здатна активно рости без використання будь-яких добрив і стимуляторів. Запасу поживних речовин і життєвої сили в насінні вистачає для активного зростання. Таким чином, одержувана мікрозелень екологічно чистий і органічний продукт.

Культури постійно у наявності:

Капуста фіолетова

Горох

Редис Cанго

Редис RedCoral

Редис китайська рожева

Гірчиця

Чіа

Рукола

Люцерна

Цибуля

Бораго

Соняшник

Кукурудза

Культури під замовлення:

Морква

Амарант

Гречка

Броколі

Льон

Буряк

Маш

Щавель (бейбі лист)

Базилік (бейбі лист)

Настурція (бейбі лист)

Їстівні квіти

 

сіті-ферма мікрозелені

IZI GREEN

м. Луцьк, Федорова 2 а

+380967007367

+380987081010

https://www.instagram.com/izigreen_lutsk/

 

Опубліковано 23/02/22. Друк в журналі "People UA" №4(56), весна 2022