
Інгредієнти:
150 гр. масла
4 ст. л. оливкової олії
350 гр.цукру
150 гр. чорного шоколаду (70% какао)
1 банка консервованого нуту (400 гр.)
3 яйця
150 гр. борошна
1 ст. л. розпушувача
2 апельсини
Приготування:
Вмикаємо духовку на 170 С. Форму 20 на 30см застилаємо папером для випікання. Масло, олію та 250 гр. цукру змішуємо та готуємо на невеликому вогні, доки все не стане однорідною масою. Знімаємо з вогню, додаємо шоколад, все добре перемішуємо. Заливаємо сік з нуту та викладаємо в посуд міксера, робимо пюре. Додаємо шоколадну масу до збитого пюре у міксері, змішуємо. Виливаємо масу у більшу посудину та по одному додаємо яйця, перемішуючи. Тоді поступово насипаємо борошно та розпушувач. Змішавши все, виливаємо тісто у форму та ставимо випікатись на 25 хвилин. Тим часом очищаємо апельсини, шкірки кладемо у каструлю, додаючи сік двох апельсинів та 100 гр. цукру. Готуємо до кипіння, щоб утворився сироп. Залишаємо охолоджувати. Коли пиріг допікся, робимо зубочисткою отвори та поливаємо сиропом, викладаємо апельсинові шкірки, прикрашаючи пиріг. Залишаємо охолонути протягом однієї години, а тоді смакуємо)
Опубліковано: People UA № 2(48), осінь 2019