Страви для пікніка

 

Картопля, запечена в фользі з сиром

 

Інгредієнти:

картопля – 4 шт.,

вершки – 150 г,

сир твердий – 65 г,

вершкове масло – 25 г,

петрушка – 2ст.л.

зелена цибуля – 1 ст.л.,

перець чорний мелений, сіль.

 

Приготування:

З двох аркушів фольги робимо імпровізоване деко і змащуємо його маслом. Картоплю приварюємо в «мундирі» до напівготовності (а можна і до готовності). Розрізаємо картоплю, можна нарізати тонкими скибочками, викладаємо на фольгу, перекладаючи порізаним сиром. Солимо, перчимо, поливаємо вершками і посипаємо зеленню. Накриваємо листом фольги і запікаємо на грилі 30 хвилин. Якщо Ви використовуєте варену картоплю, то тримайте її на вогні 10-15 хв. Також можна перекладати салом, бочком, ковбаскою, тощо. Оберіть свою улюблену начинку та смакуйте на здоров’я.

 

Рулет з лаваша, грибів і сиру

 

Інгредієнти:

лаваш – 1 шт.,

печериці – 200 г,

сир – 100 г,

цибуля ріпчаста – 1 шт.,

сметана, зелень, сіль, чорний перець – за смаком.

 

Приготування:

Гриби очищаємо і натираємо на великій тертці. Сир також натираємо. Цибулю та зелень дрібно нарізаємо. У сковороді розігріваємо олію і викладаємо цибулю і обсмажуємо до золотистого кольору. Додаємо гриби і смажимо, поки з них повністю піде рідина. Потім солимо, перчимо і додаємо декілька ложок сметани. Знову гриби тушкуємо, поки вся рідина не піде. Готові гриби охолоджуємо. На лаваш посередині викладаємо грибну начинку, посипаємо її сиром, зеленню і загортаємо лаваш рулетом. Нарізаємо рулет з лаваша невеликими порціями, викладаємо на решітку і підсмажуємо на вогні.

 

Гриби барбекю

Інгредієнти:

печериці (великі) – 6 шт.,

рослинна олія – 25 г,

часник– 1 зубок,

зелена цибуля – 1 ст.л.,

сметана – 60 г.

 

Приготування:

У грибів відрізаємо ніжки. Капелюшки очищаємо від плівок. Часник очищаємо і розтираємо разом з олією, змащуємо ним капелюшки й обсмажуємо з різних сторін на кришці барбекю по 2 хвилини кожну сторону. Нарізану цибулю змішуємо зі сметаною, знову змащуємо капелюшки і смажимо гриби ще 3 хвилини. Смачного!

 

Опубліковано People UA # 4(50) літо 2020