
Задовго до настання Нового року господині планують страви на святковий стіл. Які страви приготувати, які продукти для цього придбати? Яким має бути меню новорічного столу в 2021 році, щоб господар наступаючого року, білий металевий бик, залишився задоволений і був прихильний до вас весь наступний рік? Але є страва, яка must have новорічного столу. Зробіть новорічний стіл неперевершеним, приготувавши до святкового столу олів’є у традиційній версії чи за новим оригінальним рецептом, яке обов’язково сподобається всім присутнім гостям.
ОЛІВ’Є КЛАСИЧНЕ
Інгредієнти:
відварена картопля – 4 штуки,
відварена морква – 2 штуки,
варена ковбаса «Лікарська» – 500 г,
зварених круто яйця – 4 штуки,
мариновані огірки – 4 штуки,
консервований зелений горошок,
майонез,
зелень,
сіль за смаком.
Приготування:
Ковбасу, огірки та відваренукартоплю, моркву, яйця, порізати невеликими кубиками. З консервованого горошку злити зайву рідинуі додати у салат. Заправте салат «Олів’є» майонезом, посоліть, перемішайте і викладіть формою або вільно в глибокій чи мілкій тарілці. Поставте салат «Олів'є» в холодильник на декілька годин. Подавати на стіл холодним і прикрашеним зеленню.
САЛАТ ОЛІВ’Є З ГРИБАМИ І КУРКОЮ
Інгредієнти:
печериці – 250г,
рослинна олія – 1ст. л.,
лавровий лист – 1шт.,
духмяний перець – 3горошини,
курка (2 курячихфіле) – 400-500 г,
зварених круто яйця – 4шт.,
зелений горошок (консервований) – 1 банка,
солоний огірок – 4шт.,
картопля (відварених у мундирі) – 3шт.,
морква відварена – 2шт.,
майонез домашній – 3ст. л.,
сіль та перець – за смаком.
Приготування:
Розігрійте духовку до 180 градусів. Печериціпромийте і протріть паперовим рушником. Перекладіть у форму для запікання, полийте 1 ст. л. рослинною олією і посоліть за смаком. Запікайте в розігрітій духовці протягом 20 хвилин. Дістаньте з духовки і дайте охолонути до кімнатної температури.Картоплю (3 шт.) в мундирі відваріть до готовності та очистіть її. Наріжте картоплю середніми кубиками.Дві моркви також відваріть до готовності, очистіть від шкірки і наріжте невеличкими кубиками, приблизно такого ж розміру, як і картопля. Відваріть куряче філе в підсоленій воді з додаванням лаврового листа і запашного перцю протягом 25 хвилин після закипання. Зваріть круто 4 яйця, охолодіть у воді, очистіть і наріжте їх невеликими кубиками. Готове куряче філе після охолодження наріжте невеликим кубиком, як і овочі. Запечені печериці наріжте кубиками середнього розміру. Солоні огірки (4 шт.) розріжте навпіл, а потім поріжте кубиками. Поєднайте в мисці всі нарізані інгредієнти і додайте консервований горошок (знадобиться 1 банка). Заправте салат майонезом і ретельно перемішайте. Посоліть і поперчіть за смаком.
МАЙОНЕЗ
Інгредієнти:
яєчні жовтки – 2 штуки,
оливкова олія – 130 мл,
гірчичний порошок – 0,5 чайноїложки,
лимон,
цукор – 0,5 чайної ложки,
сіль – 0,5 чайноїложки.
Приготування:
У глибоку миску або у високу чашку кладемояєчні жовтки, гірчичнийпорошок, цукор і сіль. Збиваємо міксером усі інгредієнти до тих пір, доки маса не буде однорідною. Після цього починаємо вливати оливкову олію дуже тоненькою цівкою та збивати міксером, поки не утвориться потрібна консистенція. Наприкінцідодаємолимоннийсік. У готовий соус можнадодати зелень, спеції, часникчичилі.Зберігати домашній майонез потрібноу холодильнику до тижня, в герметично закритій посудині.
Опубліковано "People UA" № 5(51), грудень 2020