Улюблені десерти дітей

Морозиво

 

Інгредієнти:

цукор – 2 склянки,

молоко – 1 літр,

вершкове масло – 100 г.,

крохмаль – 1 ч. л.,

жовтки яєчні – 5 шт.

 

Приготування:

Вершкове масло опускаємо в підігріте молоко і доводимо його до кипіння. В іншому посуді з’єднуємо цукор, крохмаль і жовтки, перемішуємо та розтираємо все до однорідної маси. Після чого додаємо сюди трохи молока, доводимо суміш до консистенції рідкої сметани. Тим часом молоко закипіло і в нього ми поступово, тонким струменем вливаємо жовткову масу, постійно помішуючи. Доводимо до кипіння. Коли суміш закипіла, знімаємо каструлю з вогню і ставимо її в холодну воду, при цьому все треба ретельно помішувати, допоки суміш не охолоне, потім розливаємо її у форми та ставимо в морозильну камеру.

 

Круасани

Інгредієнти:

вода тепла – 1 скл.,

молоко тепле – 1 скл.,

олія рафінована – 1скл.,

яйце куряче – 2 шт.,

сіль – 0,5 ч.л.,

цукор – 1 ст.л.,

борошно пшеничне – 5 скл.,

дріжджі – 2 ч.л.,

масло вершкове – 150 г.,

паста шоколадна.

 

Приготування:

Візьміть невелику посудину та налийте тепле молоко, теплу воду та добавте дріжджі. Відділіть білки від жовтків. У суміш з молоком додайте білки, олію, цукор та сіль. Всі інгредієнти ретельно перемішайте. Потрохи додавайте борошно та замішуйте тісто. Потім поділіть його на десять рівних частин. Кожну частину трохи розкачайте та складіть розкачені коржі один на одного, змащуючи кожний шар вершковим маслом. Закрийте тісто харчовою плівкою та залишіть на 60 хвилин. Після чого тісто необхідно розкатати у великий, круглий пласт та розділити на 16 частин. На кожну частинку покладіть шоколадну начинку скраю та закатайте круасани. Деко устеліть пергаментом та викладіть готові рогалики, залишіть їх постояти 30 хвилин. Змастивши жовтком, випікайте при 180 °C до утворення золотистої скоринки. За бажанням можна прикрасити шоколадним топінгом або цукровою пудрою.

 

Суфле з ревенем

(6 порцій)

Інгредієнти:

ревінь – 400 г.,

цукор – 100 г.,

масло (для помазки форм),

печиво – 6-10 шт.,

ванільний соус – 100 мл,

жовток яйця – 1 шт.,

яєчні білки– 4 шт.,

борошно –1 ст.л.,

цукрова пудра.

 

Приготування:

Вмикаємо духовку на 180 °C. Ревінь ріжемо шматочками по 2,5см, шматочки кладемо у невеличку каструльку, засипаємо цукром та ставимо на помірний вогонь на 5-8 хв. Залишаємо охолонути. Змелюємо печиво у блендері. Змащуємо маслом форми, обсипаємо печивом. Білки зі щіпочкою солі збиваємо у густу піну. Змішуємо ванільний соус, жовток, борошно, залишки печива та охолоджений ревінь. Усю масу додаємо у білки, обережно перемішуємо та розливаємо по формах. Випікаємо 18-20 хв. Прикрашаємо цукровою пудрою. Смачного!

 

Опубліковано People UA # 4(50) літо 2020