Як відомі шеф-кухарі добрі страви готували

На Покрову Пресвятої Богородиці відбувся VII обласний фестиваль«Заяви про себе і свою професію»в рамках свята «Бурштинова осінь». Західбуло проведено на території ресторації «Добра хата», господарем якої є відомий ресторатор МиколаНаход.

У рамках заходу гості фестивалю не лише мали можливість знайомства з провідними спеціалістами ресторанно-готельного бізнесу, членами Асоціації кулінарів України, а й поспілкуватися з президентом Асоціації кулінарів України, професором, доктором технологічних наук Михайлом Пересічним. Серед почесних гостей фестивалю були й представники управління освіти, Ігор Ярмольський - голова луцької районної ради, Наталія Рибай - заступник начальника департаменту підприємницької діяльності м.Луцька.

Родзинкою кулінарної події стали майстер-класи відомих шеф-кухарів України,серед якихділилися досвідом й золоті переможці міжнародних фестивалів Сергій Назаренко та В’ячеслава Глібова. Відбувся на фестивалі й конкурс, майстер-клас серед учнів професійно-технічних закладів «Осіння композиція».

Найбільше гості оцінили гастрономічну виставку-продаж кулінарних страв учнів професійно-технічних закладів та закладів ресторанного господарства. В кожній хатинці, яка знаходиться на території ресторації «Добра хата», продавалися страви. Бажаючі посмакувати оригінальні страви замовляли те, чого душа бажає. До слова, виручені кошти з виставки організатори передати для підтримки воїнів АТО.

Окрім страв, на виставці-продажі  було презентовано кращі роботи студентів - українські вишиванки та квіти. Приємно вразили студенти Луцького центру профтехосвіти демонстрацією зачісок на моделях. Була на фестивалі представлена й фотовиставка з світлинами української асоціації України на зібранні Всесвітньої асоціації кулінарних союзів, яка проходила у вересні цього року в Греції.

«Кулінарний захід сприяє підвищенню освітньо-професійного рівня закладів профтехосвіти, представників галузі ресторанно-готельного бізнесу та сфери надання послуг, обміну досвідом та майстерністю, набуттю нових навиків та високої кваліфікації професії», - говорить організатор Микола Наход.

Свято проводилося за підтримки Луцької районної ради, Луцької міської ради, Асоціації кулінарів України, за участю переможців VI-VII міжнародних фестивалів кулінарів світу на острові Кіпр та Канарах, шеф-кухаря – переможця програми «Пекельна кухня» в Україні Юрія Кондратюка. Прикро, що інші ресторани не підтримали кулінарний фестиваль, адже цей захід – це підтримка профтехосвіти, звідки й черпаємо кадри. Партнерами заходу виступили фірма «Антарес», «Луцький квас», інтрернет-магазин «Лазєйка ua», ПП виробництво «Стиль», ПП Чилій Ю.П. магазин «М’ясце» ПП Мігальчук О.С., готель «Світязь» та журнал «PeopleUAby НАСОЛОDА».

По завершенні фестивалю відбулося нагородження переможців.  По арт-класу кулінарного мистецтва I місце посів Луцький кооперативний коледж, а II місце - Торчинський ліцей. Перемогу з кондитерського мистецтва отримало Колківське училище та II місце отримало Луцьке профтехучилище. Робота усіх учасників була відзначена дипломами асоціації України, переможці отримали цінні подарунки, а присутні – смачно проведений час